Hlavní stránka > Tréninky > Socializační procházka - Kunratický les

Socializační procházka - Kunratický les Trénink

Socializační procházka je vhodná pro pejsky všech věkových kategorií, kteří se potřebují naučit komunikovat s ostatními psy a nacházet vhodné strategie pro bezproblémový kontakt. 

Vy i váš pes se budete učit v bezpečném kontextu pod dohledem trenéra jak na to, aby jeho kontakty s ostatními psy byly bezpečné a příjemné pro všechny zúčastněné. Po celou dobu tam budu pro vás a budu zodpovídat vaše dotazy, instruovat vás zda a jakým způsobem psa pouštět k ostatním, překládat vám z psí řeči do lidské co si pejsek povídá s ostatními psy a co o nich říká vám. Naučíte se jak pracovat s prostorem a vodítkem a jak číst řeč psího těla.

 

V čem jsou naše procházky specifické neboli filosofie naší práce:

Vítání jsou pohodáři, bázlivci i reaktivci. Jde nám především o to, aby se všichni zúčastnění cítili komfortně, abychom nevystavovali pejsky zbytečnému stresu a aby si mohli bezpečnou formou sáhnout na nové komunikační strategie nebo prohloubit ty stávající zdravé strategie. Také proto jsou na začátku procházky všichni psi na vodítku. Pokud trenér vidí, že váš pes umí dávat ostatním psům prostor, dostanete od něj individuální povolení mít psa na volno. Chceme, aby psi měli co největší volnost pohybu (doporučujeme delší vodítko, ideálně nejméně 2m nebo stopovačku), ale vámi manažovanou. Takže na našich procházkách se nemusíte bát, že by vašeho psa obtěžovat jiný pes, když o to nebude mít zájem. Učíme psi pozvolnou nenásilnou formou tolerovat jiné psy a komunikovat s nimi, jak se slušně seznámit, pohrát si, ale i poznat kdy je čas interakci ukončit. Introvertní a bázliví psi díky tomu začínají věřit, že mají právo interakci odmítnout i za použití jemnějších signálu, protože druhý pes je vyslyší a pokud ne, tak to zařídí lidé. Vysoce sociálně motivováni psi se zase učí sebekontrole a přicházejí na to, že kámoše si udělají nikoli tak, že na ně naběhnou jako velká voda, ale tak, že budou umět uzpůsobit svoji energii protějšku.

 

Sraz před restaurací U Krále Václava IV

 

Místo srazu Kunratice

 

Kontakt na trenérku: 607 861 725

 

 

Povinná výbava: obojek nebo postroj, dlouhé vodítko (ideálně stopovačku), náhubek, očkovací průkaz s platným očkováním proti vzteklině a infekčním chorobám (DHPPi), hračka

 

 

Podmínkou účasti je mít sebou všechny potřeby povinné výbavy a respektovat bezpečnostní pokyny trenéra. V případě neuposlechnutí pokynů trenéra, které by mohlo ohrozit bezpečnost ostatních účastníků nebo jim působit zbytečný stres má trenér právo klienta z lekce okamžitě vyloučit bez náhrady kurzovného. Každý zodpovídá za svého psa a případné škody způsobené psem hradí jeho majitel v plné výši.

 

Lekce proběhne pouze za předpokladu, že se přihlásí alespoň 2 týmy. Pokud by se stalo, že budete přihlášen/a jako jediný účastník, platbu Vám samozřejmě vrátíme. 

 

POZOR nové organizační pokyny!

Od ledna 2023 přijímáme pouze bezhotovostní platby. Platbu, prosím, zašlete nejpozději 48 h před začátkem lekce na účet 1073209037/3030 a do poznámky uveďte své jméno, jméno psa a datum konání procházky. Odhlášení je možné nejpozději 48h před začátkem lekce, jinak platba propadá ve prospěch organizátora. V případě nepříznivého počasí Vám poskytneme náhradní termín a o platbu nepřijdete.

Datum

02.06.2024 09:00 - 10:00 (Ne)

Sport

Socializace a komunikace

Cena

200 Kč za psa

Přihlášeno

2 z 8

Přihlášené týmy

Psovod Počet psů
Tereza Kočárková 1
Petra Cabalová 1

Přihláška

Trénink již proběhl.


Komentáře k tréninku:

Komentáře mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé